Urban Residence získal prestížne ocenenie CE ZA AR v kategórii Exteriér!

04. októbra 2024
Urban Residence získal prestížne ocenenie CE ZA AR v kategórii Exteriér!

Sme hrdí, že náš projekt Urban Residence bol ocenený prestížnou cenou za architektúru 2024, CE ZA AR,  za exteriérový dizajn, konkrétne za obytný dvor. Toto ocenenie zdôrazňuje inovatívny a udržateľný prístup, ktorý sme zvolili pri vytváraní atraktívneho a funkčného vonkajšieho priestoru pre komunitu.

Naším cieľom je vytvárať miesta, ktoré presahujú rámec bežného bývania. Veríme, že verejné priestory sú srdcom každej komunity – dávajú priestor pre život, stretávanie sa a oddych. Preto sme sa pri Urban Residence zamerali nielen na architektúru, ale aj na prostredie, kde sa ľudia môžu cítiť dobre a byť spolu. Vytvorili sme vnútroblok s verejným parkom, obchodnými priestormi a občianskou vybavenosťou, ktoré sú otvorené všetkým.

Základnou urbanistickou myšlienkou štvrte je vnútroblok s veľkorysým parkom, ktorý prirodzene zapadá do mestského prostredia Račianskej ulice. Táto ulica bola obohatená o novú mestskú vybavenosť a vyhľadávaný verejný priestor. Pasáže prepojili rušnú ulicu s pokojnejším vnútroblokom, ktorého charakteristickým prvkom je terénne zvlnenie, umožňujúce výsadbu stromov na podzemnej garáži. Porota ocenila práve tento koncept zvlnenej krajiny ako originálny prístup, ktorý do husto zastavaného mesta priniesol zeleň, tieň a priestor na oddych a hry.

Tento úspech by nebol možný bez neúnavnej práce celého tímu – od tých, ktorí stáli pri prvých nákresoch, až po tých, ktorí ich pretavili do skutočnosti. Ocenenie CE ZA AR si vážime nielen ako uznanie nášho úsilia, ale aj ako potvrdenie toho, že verejné priestory a zeleň skutočne menia kvalitu života v našich projektoch.

O projekte Urban Residence

Urban Residence pozostáva z moderných bytových jednotiek, obchodných priestorov a komunitných častí. Projekt, ktorý bol dokončený v roku 2021, ponúka ideálnu kombináciu mestského pohodlia a života zameraného na komunitu, pričom poskytuje domovy pre viac ako 400 rodín. Súčasťou je aj nový multifunkčný park, ktorý zlepšuje kvalitu života obyvateľov podporovaním inkluzívnosti a ekologickej udržateľnosti.

Urban Residence, Račianska 26, 831 02 Bratislava
Rok realizácie: 2021
Ateliér: Compass Architekti, Ateliér DIVO
Architektúra: Juraj Benetin, Matej Grébert, Peter Janeček, Juraj Česelský, Samuel Korbeľa, Daniel Paulík
Krajinná architektúra: Ján Augustín, Iveta Augustínová